Vechtsport

Mentale training is onmisbaar voor vechtsporters. Iedereen die martial arts of een krijgskunst beoefent weet hoe belangrijk de mindset is in het gevecht. Topvechters uit de UFC en het MMA zullen beamen dat spierkracht alléén niet genoeg is om een titel te winnen of te verdedigen. Het om kunnen gaan met wedstrijdspanning, overwinnen van angst voor blessures en ‘klappen ontvangen’, gefocused blijven en zelfvertrouwen behouden na een verloren wedstrijd, zijn voorbeelden van mental toughness. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma’s.

Conor McGregor is a very unique individual. He eats pressure for breakfast. He eats pressure like nobody i’ve ever seen in my life. He rolled out there tonight smiling. He was in there doing this thing, warming up. He’s like, “Eh I’m in the gym and it’s just another day”. – Dana White

Wil jij mentaal sterker worden en optimaal presteren in je volgende gevecht? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland. 

Vechtsport

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.