Mentale training schaatsen

Mentale training schaatsen is onmisbaar voor wedstrijdschaatsers. Marathon, 10 km, sprint of shorttrack, het maakt niet uit! Het verschil tussen winnen en verliezen of een persoonlijk record schaatsen, is vaak een fractie van een seconde en vooral ‘psychologisch’. Elke topschaatser zal dit beamen.

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training schaatsen in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training schaatsen: het gevecht tegen jezelf

Schaatsen is een fysiek en mentaal zware sport. Uren maken op en naast de ijsbaan en dan tot het uiterste gefocust zijn als het startschot klinkt. Regelmatig ervaren schaatsers dat zij in trainingen beter presteren dan in wedstrijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Fysiek en technisch hebben zij echter al aangetoond dat ze een bepaalde prestatie kunnen leveren. Dus het verschil zit ‘m vaak in het mentale aspect. Denk aan negatieve gedachten of een gebrek aan zelfvertrouwen.

In plaats van te wachten op een ‘probleem’ bij een sporter voordat er een mentaal begeleidingsplan wordt gemaakt, kan een sportpsycholoog samen met de sporter proactief  bezig zijn. Tips om dit probleem (bijv. minder presteren onder druk) te voorkomen, en in het algemeen om prestaties te verbeteren. Hiervoor worden mentale vaardigheden die de sporter kunnen helpen in kaart gebracht.

Klaar voor de start… fysiek en mentaal!

Dus wil je het maximale uit jezelf halen op zowel fysiek als mentaal vlak? Door naast fysieke training ook mentale training in te plannen in jouw trainingsschema ben je ervan verzekerd dat je fysiek en mentaal sterk aan de start staat. Een sportpsycholoog kan helpen om deze vaardigheden (mentaal) te trainen zodat je deze vervolgens zelf leert toe te passen op de momenten waar het om draait. Zo word je fysiek en mentaal fit!

Voor de wind is iedereen een harde rijder.

Contact NL sportpsycholoog schaatsen

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je schaatsprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training schaatsen

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.