NL sportpsycholoog Manuel van de Wal – Noord Brabant

De missie van mijn praktijk is om high performers te helpen hun talent te ontwikkelen en optimaal presteren onder alle omstandigheden te bevorderen. Met maatwerk wordt gestreefd naar een duurzaam resultaat. Kernwaarden die hierin centraal staan zijn persoonlijke zorg, transparantie en kwaliteit.

Gedurende mijn loopbaan heb ik mijn passies voor sport en psychologie goed kunnen combineren. In 2012 ben ik afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als sport- en verslavingsonderzoeker heb ik in de VS een SWOT-analyse opgezet en uitgevoerd bij een studie van de University of California Los Angeles naar de behandeleffecten van een bewegingsinterventie naast de reguliere behandeling voor crystal meth-verslaving.

In 2013 ben ik afgestudeerd in de Sport & Prestatie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als sportpsycholoog binnen de PSV Jeugdopleiding heb ik samen met een collega een mentaal opleidingsplan ontwikkeld voor jeugdspelers en coaches. Het rapport vormde de basis voor de ontwikkeling van het huidige FUNdament. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar het stimuleren van motivatie en doorzettingsvermogen bij jeugdspelers binnen de opleiding.

Na mijn afstuderen werkte ik als bewegingspsycholoog bij Het Rughuis. In deze functie heb ik honderden cliënten behandeld met psychosomatische klachten, angst en depressie. De ervaringen die ik in mijn loopbaan heb opgedaan liggen ten grondslag aan de body & mind visie van mijn praktijk.

Als sportgek heb ik ruime ervaring in verschillende sporten, zoals voetbal, futsal, boksen, kickboksen, tennis, honkbal, paardrijden, tafeltennis, fitness, latin dance, basketbal en surfen. Hiernaast heb ik trainer-coachervaring van kinderen, jongeren en volwassenen in de breedtesport en heb ik meegewerkt aan het boek ‘Hoe je profvoetballer wordt’. Lees mijn Blog profvoetballer worden of bestel het boek bij Sportsmedia.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Manuel (Noord Brabant – Eindhoven)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
NL sportpsycholoog Manuel van de Wal – Noord Brabant

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.