NL sportpsycholoog Manuel van de Wal – Noord Brabant

Ik werk vanuit de visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Wanneer het één uit balans is heeft dat invloed op het ander, wat ten koste kan gaan van optimaal presteren in uw sport. Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde interventies gaan we aan de slag om deze balans te stimuleren of te herstellen. In de begeleiding staan het bevorderen van mentale weerbaarheid, talentontwikkeling en plezier in uw sport centraal.

Gedurende mijn loopbaan heb ik mijn passies voor sport en psychologie goed kunnen combineren. In 2012 ben ik afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als sport- en verslavingsonderzoeker heb ik in de VS een SWOT-analyse opgezet en uitgevoerd bij een studie van de University of California Los Angeles naar de behandeleffecten van een bewegingsinterventie naast de reguliere behandeling voor crystal meth-verslaving.

In 2013 ben ik afgestudeerd in de Sport & Prestatie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als sportpsycholoog binnen de PSV Jeugdopleiding heb ik samen met een collega een mentaal opleidingsplan ontwikkeld voor jeugdspelers en coaches. Het rapport vormde de basis voor de ontwikkeling van het huidige FUNdament. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar het stimuleren van motivatie en doorzettingsvermogen bij jeugdspelers binnen de opleiding.

Na mijn afstuderen werkte ik als bewegingspsycholoog bij Het Rughuis. In deze functie heb ik ruime ervaring opgedaan met het behandelen van cliënten met psychosomatische klachten, angst en depressie. De ervaringen die ik in mijn loopbaan heb opgedaan liggen ten grondslag aan de visie van mijn praktijk.

Ik heb zelf verschillende sporten beoefend, zoals voetbal, futsal, boksen, kickboksen, tennis, honkbal, paardrijden, basketbal en surfen. Daarnaast heb ik een junioren honkbalteam gecoacht en gaf ik (kick)boks-training aan kinderen tbv de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van het kind. In 2018 heb ik meegewerkt aan een boek over het slagen als profvoetballer. Sinds 2019 ben ik werkzaam als sportconsulent voor de gemeente Valkenswaard en regiocoach voor Uniek Sporten Zuid Brabant.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Manuel (Noord Brabant – Eindhoven)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
Manuel van de Wal
NL sportpsycholoog Manuel van de Wal – Noord Brabant

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.