Mentale training Esports

Esports is topsport en meer dan een spelletje. Talentvolle Esporters trainen gemiddeld 35-45 uur per week! Dat maakt mentale training Esports onmisbaar. NL sportpsycholoog traint de mentale weerbaarheid van Esporters. Denk aan zelfvertrouwen, concentratie, spanningscontrole en emotieregulatie. Maar ook energiemanagement, met onder andere aandacht voor beeldschermtijd en ´zitten´ en het effect op presteren. Ook handig voor ouders van jonge gamers!

In deze jonge sport ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training Esports vaak in trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NL sportpsycholoog Esports! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training Esport: H20 talentprogramma

NL sportpsycholoog is Esports partner van H20 Esports Campus. H20 Esports Campus Amsterdam is gevestigd in het Rabo Esports Stadium. Uniek is het Esports TOP Program, het eerste onafhankelijke Esports talent ontwikkel programma van Nederland. Talentvolle Esporters krijgen hier complete ondersteuning aangeboden, zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen tot professionele Esporters. H20 Esports Campus moet het Papendal van de Esports worden.

Gaming mindset: Esports is 99% mentaal

Stilzitten op een stoel maar met een hartslag van 180, vergelijkbaar met een F1-coureur. Met volledige focus giert de spanning door het lichaam. Het moeilijkste is echter om een goede gaming mindset vast te houden. Denk bijvoorbeeld aan zelfspraak, hoe blijf je positief tegen jezelf praten wanneer je in de wedstrijd achter komt te staan? Menig Esporter heeft op dergelijke momenten zijn frustratie uitgeleefd op de muis. Zorg daarom goed voor jezelf, Esports is 99% mentaal.

Jan Sleijfer: ´Ga niet 10 uur per dag trainen, maar leer slimmer trainen!´

Contact NL sportpsycholoog Esports

Wil jij mentaal sterker worden en optimaal presteren voor je beeldscherm? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams. In heel Nederland. 

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training Esports

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.