Mentale training golf

Mentale training golf is onmisbaar voor golfers. Zowel recreatief als pro. Een goede swing is namelijk niet genoeg om het beste uit je spel te halen. Elke golfer herkent de momenten van irritatie en boosheid, ná het missen van een eenvoudige putt. Maar ook de spanning vóór het maken van een belangrijke putt. Een topgolfer blijft onder alle omstandigheden kalm, geconcentreerd en trefzeker. Echter, zelfs bij pro’s gaat 50% van een 2m putt mis!

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training golf in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training golf: (te) veel tijd om na te denken

Golf is een sport die vanuit stilstand wordt gespeeld. Bij elke slag heb je bewust de tijd om na te denken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gedachten krijgen over je techniek of over het fout slaan van een bal en de impact daarvan op jou en anderen. Al dit soort gedachten kunnen ervoor zorgen dat de automatismen die je hebt ontwikkeld in je spel verstoord worden. Met mogelijk desastreuze gevolgen voor het resultaat.

Bij golf neem je 72x een penalty

In feite neem je bij golf 72 keer een penalty achter elkaar zonder dat je mag missen. Hierdoor komt er veel druk bij kijken. Om met deze druk om te gaan maken veel internationale toppers uit het golf gebruik van een mental coach. De mental coach leert ze omgaan met spanning, het ombuigen van negatieve gedachten, het richten van aandacht, het stellen van doelen en het hebben van de juiste mindset. Kortom, mentale training hoort thuis in het trainingsprogramma van elke serieuze golfer.

Competitive golf is played mainly on a five-and-a-half inch course…
The space between your ears! – Bobby Jones

Contact NL sportpsycholoog golf

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee onder andere je handicap verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams. In heel Nederland. 

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training golf

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.