Opleiding voor trainer coaches

Word geregistreerd licentiehouder Drie Batterijen® methode - MINDBOXING®

Opleiding train-de-trainer & licentie

Geregistreerd mentale trainer coach Drie Batterijen® Methode – MINDBOXING®

Ben jij geïnteresseerd in psychologie… het denken, de gevoelens en het gedrag van mensen? Zoek je praktische handvatten om mentale vaardigheden toe te passen in de sport of op het werk? Deze kleinschalige opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich bezig houden met persoonlijke ontwikkeling, prestatieverbetering en gezondheid. Zoals performance consultants, vitaliteitsadviseurs, HR-specialisten, sport- en personal trainers, fitness instructeurs, (leefstijl-)coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en meer.

“Start in 2022 en breng mensen & organisaties blijvend in de flow: Verander piekeren in pieken, sleur in passie en vermoeidheid in vitaliteit!”

Ik heb interesse!

Jouw voordeel: Werken met de  Drie Batterijen® Toolbox 

In heel Nederland werken onze sport- en prestatiepsychologen volgens de Drie Batterijen® methode. En dat is niet voor niets! Met dit unieke gereedschap kun jij al tijdens de opleiding verantwoord en succesvol een 100 dagen traject starten. De Drie Batterijen® Toolbox voor professionals bestaat uit:

  • Het gebruik van de Drie Batterijen® App inclusief 50x inlogcodes voor jezelf en jouw klanten t.w.v. € 14,95 p/st
  • Het Drie Batterijen® Oplaadspel met 150 spelkaarten (!) t.w.v. € 49,95
  • Het boek Het gevecht tussen je oren – Mindboxing t.w.v. € 29,95
  • Invulposters Drie Batterijen® methode
  • Badge Geregistreerd Licentiehouder (voor op je website, social media, e.d.)
  • Houten mascotte ´Bart Batterij´
  • Lesmateriaal in trainersmap met handouts per bijeenkomst

Tip! Luister eerst de PODCAST over de Drie Battterijen methode en mindboxing (60 min)

NLsportpsycholoog® werkt anders: Taal & Tools

In Nederland wordt onvoldoende gebruik gemaakt van psychologische ondersteuning voor het verbeteren van prestaties. NLsportpsycholoog® toont al jarenlang hoe ‘het beste’ uit individuen en teams kan worden gehaald. Niet alleen in de topsport, maar ook binnen andere domeinen zoals het bedrijfsleven en het onderwijs.

Er zijn veel opleidingen gericht op gedragsverandering, talentontwikkeling en het ´beste uit´ mensen halen. Je kunt een jarenlange universitaire studie psychologie doen en specialiseren in de sportpsychologie. Of snel een online programma´s mental coaching volgen bij grote opleidingsinstituten. Maar onze opleiding is anders. Op kleine schaal bieden we professionals blijvend de ´Taal & Tools´ van onze eigen bewezen effectieve aanpak:

1.TAAL uit de praktijk. Geen losse theorieën of ingewikkelde modellen van schooldocenten. Je leert de ´taal´ uit de praktijk van onze eigen sport- en prestatiepsychologen door de oprichter van NLsportpsycholoog Jan Sleijfer. Laat je inspireren en luister naar de podcast van De Podcast Psycholoog, waarin Jan uitleg geeft over zijn  boek Mindboxing® en de  drie Batterijen® methode.

2.TOOLS alleen voor jou. Je ontvangt het exclusieve recht om gebruik te maken van de Drie Batterijen® methode en de bijbehorende tools: Drie Batterijen® App en het Drie Batterijen® Oplaadspel. Met dit unieke gereedschap kun je al tijdens de opleiding verantwoord en succesvol een 100 dagen traject starten. Aan de slag met jouw team of 1-op-1 in je eigen praktijk.

Boek Mindboxing Jan Sleijfer

De Drie Batterijen® methode: een gefundeerde holistische aanpak

De ´taal en tools´ die jij krijgt aangereikt zijn exclusief onderdeel van de Drie Batterijen® methode. Een beproefde interventie en gedeponeerd handelsmerk, waarbij de mens als totaal wordt gezien. De drie batterijen Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht staan symbool voor fysieke, sociaal emotionele en mentale hulpbronnen van energie. Samen vormen ze een holistische drie-eenheid.

Onderzoek bij 277 medewerkers toonde aan dat de verstrekte oplaadtips – inclusief 100 dagen appondersteuning – het personeel fysiek en mentaal sterker maken. Maar ook in de topsport wordt de Drie Batterijen® methode succesvol toegepast. In heel Nederland gebruiken sportpsychologen en trainer-coaches deze methode al jarenlang om het beste uit spelers en teams te halen.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit drie zaterdagen. De totale studiebelasting kost je circa 40 uur, inclusief de lesdagen, het bestuderen van het lesmateriaal, het toepassen van de Drie Batterijen® methode in je eigen praktijk, het maken en uitvoeren van de eindopdracht. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

De eindopdracht wordt tijdens de opleiding uitgebreid toegelicht. Vanaf de eerste bijeenkomst ben je hier al mee bezig. Met de ´tools´ ga je direct in de praktijk een of meer personen begeleiden. Je maakt hiervan een verslag; van je doelgroep, doelstelling, aanpak en (voorlopig) resultaat. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers dit aan elkaar en ontvangen feedback.

Er geldt een 100% aanwezigheidsplicht. Mocht je niet aan deze presentieplicht voldoen door overmacht of ziekte, zal een passende oplossing worden gezocht. Er kan bij gemiste lesbijeenkomsten of voortijdig beëindigen van de opleiding geen aanspraak worden gemaakt op gehele of gedeeltelijke restitutie van het betaalde opleidingsbedrag.

Mentale trainer coach opleiding licentie NL sportpsycholoog

Erkend licentiehouder wordenMindboxing Denkkracht Gevoelskracht Lichaamskracht

Certificaat en badge

Je ontvangt namens NLsportpsycholoog® de licentie Trainer-Coach Drie Batterijen® methode – MINDBOXING®, nadat je met goed gevolg de drie bijeenkomsten hebt gevolgd en de eindopdracht met een voldoende hebt afgerond. Daarnaast ontvang je digitaal een badge als geregistreerd trainer-coach, die je kunt gebruiken binnen je eigen praktijk of op je website. Het certificaat Trainer-Coach Drie Batterijen® methode – MINDBOXING® en bijbehorende registratie blijft geldig tot een jaar na afgifte.

Het certificaat is enerzijds het bewijs dat je gekwalificeerd bent om te werken met de Drie Batterijen® methode, anderzijds dat je je jaarlijks laat bijscholen en zo op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in mentale training, (sport-)psychologie en Mindboxing®.

Registratie en permanente ontwikkeling

Als geregistreerd Trainer-Coach Drie Batterijen® methode – MINDBOXING® maak je deel uit van ons team licentiehouders. Met elkaar staan wij voor kwaliteit. Om te zorgen dat je kennis en vaardigheden op peil blijven en jouw begeleiding aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen en inzichten, is bijscholing van belang.

NLsportpsycholoog® biedt jaarlijks een of meer geaccrediteerde bijscholingsavonden aan waarmee een geregistreerd Trainer-Coach Drie Batterijen® methode zijn of haar vakbekwaamheid kan onderhouden. Je verlengt daarmee jouw registratie voor een jaar en ontvangt van NLsportpsycholoog® – na betaling van de jaarcontributie licentiehouderschap – de nieuwe badge en het recht om de Drie Batterijen® methode opnieuw uit te dragen en te gebruiken.

Locatie, data en tijden

De opleiding ´Geregistreerd Trainer-Coach Drie Batterijen® Methode – MINDBOXING®´ is opgebouwd uit 3 fysieke bijeenkomsten, zelfstudie en praktijkopdrachten. Elke bijeenkomst is op een zaterdag, start om 10.00u (inloop 09.30u) en eindigt om ca. 17.00u.

Voorjaar 2022 (data volgen binnenkort)

  • Bijeenkomst 1: Introductie Drie Batterijen® methode met toolbox. Kennis, inzicht en toepassen Batterij Lichaamskracht
  • Bijeenkomst 2: Kennis, inzicht en toepassen Batterij Gevoelskracht en Denkkracht
  • Bijeenkomst 3: Toepassingsmogelijkheden in de sport, op het werk en privé. Presentaties en uitreiking licenties

Data zijn t.z.t. onder voorbehoud. Bij voldoende deelnemers en afhankelijk van corona-richtlijnen, gaat de opleiding definitief door. Deelnemers worden hierover uiterlijk drie weken van te voren over geïnformeerd.  

Locatie: Nader te bepalen.

Meer informatie over kosten en aanmelden

Heb je interesse in de train-de-trainers opleiding Trainer-Coach Drie Batterijen® methode – MINDBOXING®, inclusief het licentiehouderschap? Neem vrijblijvend contact op met Jan Sleijfer over de kosten en het aanmelden: info@nlsportpsycholoog.nl

Je wordt opgeleid door drs. Jan Sleijfer, oprichter van NLsportpsycholoog, auteur Mindboxing en bedenker van de Drie Batterijen® methode. Je kunt hem ook eerst persoonlijk bellen via 0800-MINDSET (0800-6463 738). Hij beantwoordt graag jouw vragen over deze unieke opleiding.

Plaatsen zijn beperkt. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst en is definitief zodra het opleidingsbedrag volledig is overgemaakt.

Ik heb interesse!