Opleiding voor trainer coaches

Word geregistreerd licentiehouder Drie Batterijen® methode - MINDBOXING®

Opleiding train-de-trainer & licentie

Geregistreerd mentale trainer coach Drie Batterijen® Methode – MINDBOXING®

Speciaal voor profesionals die ´mentaal´ aan de slag willen met de Drie Batterijen® methode in hun eigen praltijk of vereniging.

Op kleine schaal biedt drs Jan Sleijfer deelnemers blijvend de ´Taal & Tools´ van de bewezen effectieve aanpak van NLsportpsycholoog in de sport en op het werk. De eerstvolgende driedaagse opleiding is inmiddels gepland:

 • Zaterdag 18 mei 2024: Drie Batterijen methode
 • Zaterdag 25 mei 2024: Gebruik App & Spel
 • Zaterdag 08 juni 2024: Toepassing en licentie

Opleiding Mindboxing Mentale Trainer Coach NL sportpsycholoog

Locatie: Campus Zonheuvel – Academie 4BodyAndMind te Doorn

Ik heb interesse!

De voordelen

Ben jij als professional geïnteresseerd in psychologie… het denken, de gevoelens en het gedrag van mensen? Zoek je praktische handvatten om mentale vaardigheden toe te passen in de sport, op het werk of privé? Dit zijn de belangrijkste voordelen van de driedaagse opleiding Mindboxing®:

 • Je versterkt je eigen werkwijze en vergroot het vertrouwen dat je goed bezig bent met behoud van eigen identiteit;
 • Met de Drie Batterijen® Toolkit blijven je klanten langer gemotiveerd, therapietrouw en/of veranderingsbereid;
 • Je naam komt op onze website en je ontvangt een kwaliteitsmerk (badge) voor op je eigen website. Dit trekt meer klanten aan en je hoeft minder acquisitie te verrichten;
 • Samen met de Mindboxing® Community lever je een serieuze bijdrage aan de mentale gezondheid, vrijheid en (sportieve) prestaties van mensen.

Voor wie?

Deze kleinschalige opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling, prestatieverbetering en gezondheid. Zoals sport- en personal trainers, fitness instructeurs, (leefstijl-)coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten, performance consultants, vitaliteitsadviseurs, HR-specialisten, therapeuten en meer.

Achtergrond

Er zijn veel opleidingen gericht op gedragsverandering, talent- of zelfontwikkeling, leefstijl en het ´beste uit´ mensen halen. Je kunt een jarenlange universitaire studie psychologie doen of snel een online programma met allerlei levels volgen bij grote opleidingsinstituten. Maar onze praktische opleiding is anders. Op kleine schaal bieden we professionals blijvend en live de ´Taal & Tools´ van onze eigen bewezen effectieve aanpak van psychologen in de sport en op het werk:

1.TAAL uit de praktijk
Geen losse theorieën of ingewikkelde modellen van schooldocenten. Je leert de ´taal´ uit de praktijk van onze eigen sport- en prestatiepsychologen door de oprichter van NLsportpsycholoog Jan Sleijfer en gastsprekers. Laat je vooraf inspireren en luister eerst naar een interview met Jan bij De Podcast Psycholoog, waarin hij uitleg geeft over Mindboxing® en de drie Batterijen® methode. Of bekijk het filmpje van o.a. oceaanroeister Marieke, die de opleiding succesvol afrondde.

2.TOOLS alleen voor jou
Je ontvangt het niet-exclusieve recht om gebruik te maken van de Drie Batterijen® methode en de bijbehorende tools: Drie Batterijen® App en het Drie Batterijen® Oplaadspel. Met dit unieke gereedschap kun je al tijdens de opleiding verantwoord en succesvol een 100 dagen traject starten. Aan de slag met jouw team of 1-op-1 in je eigen praktijk.

Drie Batterijen oplaadspel Mindboxing NL sportpsycholoog

Drie Batterijen® methode: een gefundeerde holistische aanpak
De ´taal en tools´ die jij krijgt aangereikt zijn exclusief onderdeel van de Drie Batterijen® methode. Een beproefde interventie en gedeponeerd handelsmerk, waarbij de mens als totaal wordt gezien. De methode bestaat uit drie pijlers: de batterijen Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht:

 1. Batterij Lichaamskracht staat symbool voor de fysieke hulpbronnen van energie
 2. Batterij Gevoelskracht staat symbool voor de sociaal emotionele hulpbronnen van energie
 3. Batterij Denkkracht staat symbool voor de mentale hulpbronnen van energie.

Samen vormen ze een holistische drie-eenheid. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de westerse en oosterse kijk op gezondheidszorg, leefstijl, leiderschap en duurzaam presteren.

Onderzoek bij 277 medewerkers van justitie toonde aan dat de verstrekte oplaadtips – inclusief 100 dagen appondersteuning – het personeel fysiek en mentaal sterker maken. Maar ook in de topsport wordt de Drie Batterijen® methode succesvol toegepast. In heel Nederland gebruiken sportpsychologen en trainer-coaches deze methode al jarenlang om het beste uit spelers en teams te halen.

De Drie Batterijen® toolkit
In heel Nederland werken al vele professionals volgens de Drie Batterijen® methode. En dat is niet voor niets! Zij maken gebruik van de Drie Batterijen® Toolkit. De toolkit is bij de opleidingsprijs inbegrepen en bestaat uit:

 • Het hardcover boek Het gevecht tussen je oren – Mindboxing® t.w.v. € 29,95 wordt voor de start van de opleiding naar je toegestuurd, ter voorbereiding.
 • Het gebruik van de Drie Batterijen® App inclusief 10x inlogcodes voor jezelf en jouw klanten t.w.v. € 14,95 p/st
 • Het Drie Batterijen® Oplaadspel met 150 spelkaarten (!) t.w.v. € 49,95. Toegepast binnen talentontwikkeling, topsportbegeleiding, teamsamenwerking, mindfulness, assertiviteitstraining, leefstijl coaching, functioneringsgesprekken, studie- en loopbaanplanning en individuele begeleiding.  Geschikt voor de leeftijd vanaf ca. 13 jaar.
 • Invulposters Drie Batterijen®methode
 • Houten mascotte ´Bart Batterij´
 • Trainersmap met handouts per bijeenkomst
 • De jaarregistratie tot Geregistreerd Licentiehouder Trainer-Coach Mindboxing® t.w.v. € 199,- inclusief Badge (voor op je website, social media, e.d.). Alle licentiehouders worden vermeld op de website www.mindboxing.nl.

Opleiding Mindboxing Mentale Trainer Coach NL sportpsycholoog Badge Licentie

Licentie en badge

Je ontvangt de licentie Trainer-Coach Mindboxing®, nadat je met goed gevolg de drie bijeenkomsten hebt gevolgd en de eindopdracht met een voldoende hebt afgerond. Daarnaast ontvang je digitaal een badge als geregistreerd trainer-coach, die je kunt gebruiken binnen je eigen praktijk of op je website.

De licentie Trainer-Coach Mindboxing® en bijbehorende registratie blijft geldig tot een jaar na afgifte.

De licentie is enerzijds het bewijs dat je gekwalificeerd bent om te werken met de Drie Batterijen® methode, anderzijds dat je je jaarlijks laat bijscholen en zo op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in mentale training, (sport-)psychologie en Mindboxing®. 

Registratie en permanente ontwikkeling

Als licentiehouder maak je deel uit van de Trainer-Coach Mindboxing® Community. Met elkaar staan wij voor kwaliteit. Om te zorgen dat je kennis en vaardigheden op peil blijven en jouw begeleiding aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen en inzichten, is bijscholing van belang.

Grondlegger NLsportpsycholoog Jan Sleijfer biedt jaarlijks een of meer geaccrediteerde bijscholingsavonden aan waarmee een geregistreerd Trainer-Coach Mindboxing® zijn of haar vakbekwaamheid kan onderhouden. Je verlengt daarmee jouw registratie voor een jaar en ontvangt na betaling van de jaarcontributie licentiehouderschap – de nieuwe badge en het recht om de naam Mindboxing® opnieuw uit te dragen en Drie Batterijen® methode te gebruiken.

De licentiekosten bedragen €199,- (ex btw) per jaar. Het eerste jaar zijn deze kosten inbegrepen bij de opleidingsprijs.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit drie lesdagen. De totale studiebelasting kost je circa 40 uur, inclusief de lesdagen, het bestuderen van het lesmateriaal, het toepassen van de Drie Batterijen® methode in je eigen praktijk, het maken en uitvoeren van de eindopdracht. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

De eindopdracht wordt tijdens de opleiding uitgebreid toegelicht. Vanaf de eerste bijeenkomst ben je hier al mee bezig. Met de ´tools´ ga je direct in de praktijk een of meer personen begeleiden. Je maakt hiervan een verslag; van je doelgroep, doelstelling, aanpak en (voorlopig) resultaat. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers dit aan elkaar en ontvangen feedback.

Er geldt een 100% aanwezigheidsplicht. Mocht je niet aan deze presentieplicht voldoen door overmacht of ziekte, zal een passende oplossing worden gezocht. Er kan bij gemiste lesbijeenkomsten of voortijdig beëindigen van de opleiding geen aanspraak worden gemaakt op gehele of gedeeltelijke restitutie van het betaalde opleidingsbedrag.

Programma

De opleiding Mindboxing®´ is opgebouwd uit 3 fysieke bijeenkomsten, zelfstudie en praktijkopdrachten. Elke bijeenkomst is op een zaterdag, start om 10.00u (inloop 09.30u) en eindigt om ca. 17.00u.

 • 18-05- 2024 bijeenkomst 1: Introductie Drie Batterijen® methode met toolbox. Kennis, inzicht en toepassen Batterij Lichaamskracht
 • 25-05- 2024 bijeenkomst 2: Kennis, inzicht en toepassen Batterij Gevoelskracht en Denkkracht
 • 08-06- 2024 bijeenkomst 3: Toepassingsmogelijkheden in de sport, op het werk en privé. Presentaties en uitreiking licenties

Data zijn onder voorbehoud. Bij voldoende deelnemers en afhankelijk van corona-richtlijnen, gaat de opleiding definitief door. Deelnemers worden hier uiterlijk drie weken van te voren over geïnformeerd.  Indien de opleiding niet doorgaat wordt het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Aanmelden en betalen

De kosten voor deze driedaagse opleiding Mindboxing® bedragen € 1.495,- (incl. btw) en kunnen worden overgemaakt via het contactveld BETALEN met iDEAL.

Plaatsen zijn beperkt. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst en is definitief zodra het opleidingsbedrag volledig is overgemaakt. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding, daarna wordt er geen geld teruggestort maar kun je wel een plaatsvervanger aanmelden tot 24 uur voor aanvang.

Meer informatie

Heb je verder nog vragen over de opleiding Mindboxing®, inclusief het licentiehouderschap, of mogelijk maatwerk? Neem vrijblijvend contact op met drs. Jan Sleijfer .  Jan is oprichter van NLsportpsycholoog, auteur van het boek Mindboxing® en bedenker van de Drie Batterijen® methode. Je kunt hem een mail sturen via info@mindboxing.nl of persoonlijk bellen op 06 11 13 53 42. Hij beantwoordt graag jouw vragen over deze unieke opleiding.

Over Jan Sleijfer

Boek Mindboxing Jan Sleijfer

Jan Sleijfer is oprichter van het landelijk netwerk NLsportpsycholoog®. Hij studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding met een extra specialisatie ‘Docent Zelfverdediging’. Daarna studeerde hij cum laude af als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar tevens de basisaantekening sportpsychologie. Sinds 2006 is Jan opgenomen in het register van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) als Docent-sportpsychologie én SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

Naast de westerse opleidingen verdiepte Jan zich in de oosterse geneeskunde. In 2013 rondde hij succesvol een driejarige BOCAM-opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde af en in 2017 de hbo-opleiding tot therapeut Complementary Additive Medicine.

Binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) traint Jan sinds 1993 de fysieke en mentale weerbaarheid van justitiepersoneel op het gebied van crisiscommunicatie, agressiehantering, gijzeling en traumaverwerking, van individuele medewerker tot aan speciale bijstandsteams en directie. Van 2011-2016 doceerde hij zowel sportpsychologie als martial arts aan de Hogeschool van Amsterdam (International Sports, Management and Business). Als KNVB-oefenmeester III heeft hij jarenlang voetbalteams gecoacht en van 2010-2014 is hij docent Judoleraar in de Zorg en praktijkbeoordelaar van leraren binnen de Judobond Nederland geweest.

Daarnaast verzorgt hij al ruim tien jaar trainingen en workshops Mindboxing® binnen allerlei organisaties, waaronder vakbonden, grote IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en sportverenigingen.

Al zijn hele leven beoefent Jan vechtsport en martial arts. De belangrijkste hiervan zijn: judo, (kick)boksen, jiu jitsu, tai jitsu, taijiquan, taikiken en yiquan. Met zijn nuchtere westerse wetenschappelijke kennis als (sport)psycholoog en zijn oosterse wijsheid als natuurgeneeskundig therapeut (TCM) leert Jan mensen het beste uit zichzelf te halen. Zo begeleidde Jan olympische sporters naar de spelen van Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2020-2021).