Hockey

Mentale training is onmisbaar voor hockeyers. Bal en stick, voetenwerk, kracht horen er allemaal bij, maar jezelf motiveren en het maximale uit jezelf halen is vooral ‘psychologisch’. Elke tophockeyer zal dit beamen. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma’s.

Bij Den Bosch hadden ze gebrek aan zelfvertrouwen. En flow. Flow komt met plezier. Dat hoeft geen feest te betekenen. We gingen naar de Ardennen en werkten daar keihard, maar toch was het leuk. Ze moesten in het hier en nu leven. Niet denken aan winnen of verliezen, maar focussen op de taak. Denken is niks voor flow, je moet doen. Maar het belangrijkste is waarschijnlijk dat je sterke punten sterker maakt. – Marc Lammers

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je hockeyprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Hockey

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.