Mentale training handbal

Mentale training handbal is onmisbaar voor wedstrijdhandballers. Razend snel omschakelen (in je hoofd) van aanval naar verdediging en vice versa, balsnelheden van meer dan 80 km/u en bikkelharde fysieke contacten, maken handbal een mentale sport bij uitstek. Elke tophandballer zal dit beamen.

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training handbal in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training handbal: wat als je 5 punten achter staat?

In een spel dat fysiek hard is en waarbij het momentum zo snel kan wisselen van het ene naar het andere team, is het belangrijk om mentaal sterk te zijn. Maar wat houdt het nu in om mentaal sterk te zijn? Coach Henk Groener benadrukt de ‘intrinsieke motivatie’ van zijn speelsters en de manier waarop zij met tegenslagen kunnen omgaan. Dus hoe goed presteer je als je drie wedstrijden op een rij hebt verloren of hoe goed ben je nog als je vijf punten achter staat en waar gaan je gedachten heen als je een fout hebt gemaakt.

Ik vergelijk het met een vis. Als je die in het water gooit gaat-ie zwemmen. Als je deze meiden in een hal stopt en ze een bal geeft gaan ze spelen. Zo graag willen ze – Groener

Mentale veerkracht verschilt per persoon

Hoeveel mentale veerkracht iemand heeft, kan verschillen per persoon. Gelukkig is mentale veerkracht net als fysieke kracht in handbal te trainen met behulp van mentale training en begeleiding. Hierbij is het wel belangrijk dat je dit regelmatig bijhoudt. De tools die gebruikt worden binnen de sportpsychologie om mentaal sterker te worden zijn o.a.: doelen stellen, gedachten sturen, visualiseren, ontspanningsoefeningen en aandacht sturen.

Contact NL sportpsycholoog handbal

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je handbalprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams. In heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en het Nederlands Handbal Verbond (NHV) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training handbal

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.