Voetbal

Mentale training is onmisbaar voor talentvolle voetballers. Het verschil tussen ‘in of uit vorm zijn’, ‘je kans grijpen bij een invalbeurt’ en ‘teamgeest’ heeft weinig met fysieke gesteldheid te maken maar zijn vooral ‘psychologisch’. Elke topvoetballer zal dit beamen. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma’s.

Toen ik naar Chelsea kwam, was ik nog erg jong. Het was mijn eerste club in hte buitenland. Mourinho ging tactisch en mentaal met me aan de slag. Hij was veeleisend, hij stond niet toe dat je onder je niveau presteerde. Hij kon ook echt op het juiste moment de juiste dingen zeggen, waardoor je zelf meer ging nadenken. Voor mij was dat erg goed. Ik heb vooral mentaal veel van hem geleerd. – Arjen Robben

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je voetbalprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland. 

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Voetbal

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.