Roeien

Mentale training is onmisbaar voor wedstrijdroeiers. De combinatie van maximaal leveren en finesse van de haal maken dat een toproeier goede concentratie moet hebben en mentaal sterk moet zijn. En in de 2, 4 of 8 moeten alle ploeggenoten elkaar goed aanvoelen om de boot zo min mogelijk te verstoren. Efficient blijven leveren en niet uit elkaar vallen gedurende de race is voornamelijk iets ‘psychologisch’. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma’s.

Zie jij het water als vriend of vijand? De legendarische George Yeoman Pocock vergelijkt roeien met obstakels in het leven. Hij stelt dat het moeilijk is om de boot zo snel te laten gaan als je wilt. De vijand is vanzelfsprekend de weerstand van het water, omdat je de hoeveelheid water moet verplaatsen die gelijk is aan het gewicht van mensen en uitrusting, maar juist dat water ondersteunt je en die vijand is je vriend. Zo is het leven: juist de problemen die je moet overwinnen, ondersteunen je ook en maken je sterker in het overwinnen ervan.

Rowing a race is an art, not a frantic scramble. It must be rowed with head power as well as hand power. From the first stroke all thoughts of the other crew must be blocked out. Your thoughts must be directed to you and your own boat, always positive, never negative –  George Yeoman Pocock

NL sportpsycholoog helpt roeiers net dat beetje reserve te vinden, daar waar tegenstanders beginnen te twijfelen en afhaken.

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je roeiprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Roeien

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.