NL sportpsycholoog Yannick Balk – Utrecht

Mijn naam is Yannick Balk, onderzoeker en praktijk sportpsycholoog. Ik ben gepromoveerd aan de TU Eindhoven en inmiddels werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als universitair docent (UvA). In mijn onderzoek gaat het over mentale belasting, belastbaarheid en herstel, zowel bij sporters als coaches.

Sportpsycholoog Yannick

Ik ben werkzaam als sportpsycholoog en schaatscoach. Ik heb een achtergrond in de sociale- en gezondheidspsychologie. Daarnaast bezit ik een ruime kennis van sport in de breedste zin van het woord. Door een verleden als topsporter (schaatsen) kan ik mij verplaatsen in de wensen, valkuilen en mentale uitdagingen die een sporter of coach kan tegenkomen.

Drie pijlers

Mijn werkwijze is gebaseerd op drie pijlers:

1. Evidence-based. Dit houdt in dat ik gebruik maak van bewezen effectieve methodes.

2. Multidisciplinair. Optimaal presteren betekent fysiek, mentaal en emotioneel in topvorm zijn. Bij NL sportpsycholoog noemen we dit het opladen van je drie batterijen (Drie Batterijen® methode – filmpje). Dit vraagt mogelijk dan ook om een multidisciplinaire aanpak waarbij er samenwerking wordt gezocht met bijvoorbeeld fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen.

3. Persoonlijke aandacht. Begeleiding komt niet volledig tot zijn recht met één uurtje spreken per week. Goede begeleiding vraagt om regelmatig contact (face-to-face of online). Ik probeer ook vaak trainingen of wedstrijden bij te wonen om een goed beeld te krijgen van de omgeving van een sporter of coach.

Luister naar een interview met mij op de radio De Nieuws BV BNN/VARA over de invloed van haatreacties op jonge sporters.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Yannick (Utrecht)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Yannick Balk
Yannick Balk
Yannick Balk
Yannick Balk
NL sportpsycholoog Yannick Balk – Utrecht

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.