Tennis

Mentale training is onmisbaar voor tennissers. In de top liggen de de verschillen niet in de lichamelijke vermogens, maar in het vermogen om te gaan met druk, tegenslagen en spanning. Elke toptennisser zal dit beamen. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma’s.

Over het algemeen is het mentale de doorslaggevende factor. Het gaat om twee dingen: Hoe ga je met druk om, en wat is je keuze van de bal die je slaat. Dat laatste heeft ook met druk te maken. Als je spelers ineens op een raar moment een dropshot ziet slaan, dan is dat paniek, dan weten ze niet meer wat ze moeten doen. De jongens die rustig blijven, die blijven gewoon hun plan volgen. – Krajicek

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee onder andere slagvaster worden? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland. 

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Tennis

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.