Mentale training boksen

Mentale training boksen is onmisbaar voor wedstrijd(kick-)boksers. Wie ooit de ring is ingestapt, weet hoe belangrijk de mindset van een ‘krijger’ is. Zo laten boksers die op de training onverslaanbaar zijn, het tijdens de wedstrijd regelmatig afweten. Bijvoorbeeld wedstrijdspanning, angst, concentratieverlies, gebrek aan zelfvertrouwen… in een fractie van een seconde kan een K.O. de betere bokser uitschakelen. Elke topbokser zal dit beamen.

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training boksen in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training boksen: verlies je verstand niet

Boksen lijkt een primitieve sport waarbij mensen elkaar onbezonnen te lijf gaan. Hoe groter de spierballen, hoe groter de kans op winst. Maar niets is echter meer waar. Boksen is een mentale uitdaging en wordt niet voor niets de ‘Noble art of self defense’ genoemd. Het is een schaakspel van stoten, waarbij zelfcontrole cruciaal is. Zodra een bokser zijn of haar ‘verstand verliest’ is de kans op een nederlaag en/of fysieke schade groot. Vaak speelt hierbij angst een grote rol.

Fighting spirit Mindboxing

Mentale training helpt boksers niet alleen om beter om te gaan met hun natuurlijke angst om in de ring  ‘klappen te krijgen’.  Maar ook om een fighting spirit te versterken, zich te concentreren en te leren omgaan met winst en verlies. Zeker verlies in de bokssport wordt nog wel eens toegeschreven aan een partijdige jury. Enerzijds loopt het zelfvertrouwen vaak een flinke deuk op na een nederlaag. Anderzijds, de blauwe plekken die je nog dagenlang ziet en voelt doen een beroep op je mentale veerkracht.

Veel boksers beperken zich helaas tot het trainen van een six pack. Zij vergeten het belang van  mentale weerbaarheid. Daarom helpt NL sportpsycholoog wedstrijdboksers aan de mindset van een kampioen.

Mindboxing® is het mentale gevecht tegen jezelf! – Youtube (3 min)

Contact NL sportpsycholoog boksen

Wil jij mentaal sterker worden en optimaal presteren zodra de bel voor de eerste ronde klinkt? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en de Nederlandse Boksbond (NBB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training boksen

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.