Mentale training poker

Perfect spelen en toch verliezen, keer op keer. Dat kan alleen in poker. 40 buy ins verliezen tijdens een online grind? Professionele pokerspelers moeten in staat zijn deze swings weg te kunnen lachen en vervolgens zonder problemen hun slaap te kunnen vatten. Want tot hoeveel buy-ins spreek je van pech en wanneer moet je toegeven dat je nog niet klaar bent voor deze stakes en weer aan de studie moet? De onzekerheid die hierbij komt kijken is immens en voor veel ambitieuze spelers genoeg om het maar bij een hobby te houden. Alleen de echt gedisciplineerde pokerspeler kan hiermee dealen en zal komen bovendrijven. Wat elke speler kan gebruiken is een poker mindset en meer zelfvertrouwen.

Echter, in deze werelwijde denksport ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training pokeren vaak in trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NL sportpsycholoog. Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer poker online of bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

POKER MINDSET en TILT

Menig poker speler herkent momenten van emotionele verwarring of frustratie, waarbij hij of zij strategisch slechter gaat presteren en boos wordt. Hier is zelfs een naam voor in poker TILT, afkomstig van de flipperkast.Trouwens ook wel gebruikt in esports en schaken. 

De mental game is daarom in poker enorm belangrijk. Enerzijds om je zelfcontrole en focus te bewaren en TILT te voorkomen. Vooral bij een hoge inzet en tegenslag heb je een poker mindset nodig. Train jezelf om de hoogte van de inzet niet te betrekken in het maken van beslissingen. Anderzijds om de emotionele en mentale processen van je tegenstander te doorgronden. Gebruik jouw poker mindset om de tegenstanders op TILT te zetten. That is part of te game!

´Leer jezelf te beheersen en de ander te doorgronden!´

MENTALE TRAINING POKER: ONLINE CONSULTING

Stilzitten op een stoel maar met een hartslag van 180, vergelijkbaar met een F1-coureur. Met volledige focus giert de spanning door het lichaam. Het moeilijkste is echter om een goede poker mindset vast te houden. Denk bijvoorbeeld aan zelfspraak, hoe blijf je positief tegen jezelf praten wanneer je  bad beat na bad beat om je oren krijgt? ? Menig pokerspeler heeft op dergelijke momenten zijn frustratie uitgeleefd en is boos van tafel weggelopen… een ´rage quit´. Zorg daarom goed voor jezelf en investeer in mental coaching poker.

CONTACT NL SPORTPSYCHOLOOG POKER

Wil jij mentaal sterker worden en optimaal presteren aan tafel? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams. In heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training poker

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.