NL sportpsycholoog Katja Cardol – Hillegom

Mijn naam is Katja Cardol, sportpsycholoog, psycholoog, onderzoeker en docent in de sport- en gezondheidspsychologie. Ik doe promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. Je kunt mij vinden in omgeving van de Bollenstreek. Teveel reistijd? Online kan natuurlijk ook!

Sportpsycholoog Katja Cardol

Sinds 2015 ben ik werkzaam als Psycholoog Sport & Gezondheid. Eerst in Spanje, nu in Nederland. Ik heb ervaring met teams en sporters van breedte- tot topsport, mentale training op weg naar regionale, nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Denk aan basketbal, (zaal)voetbal, turnen, golf, badminton en atletiek. Ook begeef ik me graag in de werelden van minder bekende sporten. Bijvoorbeeld weleens gehoord van petanque, gaelic football of onderwaterhockey?!

Sinds mijn jeugd doe ik aan wedstrijdzwemmen, de laatste jaren gecombineerd met onderwaterhockey. Zowel in de individuele als teamsport heb ik ervaren dat hoe hoger het niveau is, hoe dichter de fysieke, tactische en technische capaciteiten van de concurrentie bij elkaar liggen. Mentale training maakt dan het verschil.

Leefstijl en gezondheid

Als docent en trainer geef ik werkgroepen en workshops aan psychologiestudenten, zorgverleners in het ziekenhuis, en aan sportouders, scheidsrechters, en andere sportliefhebbers. In interactieve sessies wissel ik graag kennis en ideeën uit over de psychologie van sport en gezondheid, gespreksvaardigheden, gedragsverandering en leefstijl.

Als e-coach en onderzoeker ondersteun ik mensen met chronische nierschade bij het omgaan met hun aandoening en het aannemen en volhouden van een gezonde leefstijl. Het hebben van een chronische ziekte is immers topsport. Zo is het combineren van lichamelijke klachten met allerlei andere dingen in het dagelijks leven, niet altijd even makkelijk. Net zoals het combineren van sport met privé, werk, studie of school. Soms is het even te veel, en heb je last van spanning, somberheid of stress. Helemaal niet gek natuurlijk.

Volgens mij is lekker in je vel zitten nou nét de basis voor topprestatie. Daarom ondersteun ik sporters en anderen die veel ballen in de lucht houden, in het (her)vinden van de juiste balans tussen fysieke, emotionele en sociale gezondheid. Want dat draagt bij aan die optimale prestatie!

Klaar voor de start?

Met evidence-based technieken uit de cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en motiverende gespreksvoering help ik je in het onderzoeken van jouw Lichaams-, Denk- en Gevoelskracht en het optimaal inzetten van je talenten. Face-to-face, online, of allebei. Mijn overtuiging:

Mentale training kan iedereen helpen, met het bereiken van flow, betere prestaties en meer plezier!

 

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Katja (Zuid Holland – Hillegom)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Katja Cardol
Katja Cardol
Katja Cardol
Katja Cardol
NL sportpsycholoog Katja Cardol – Hillegom

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.