Mentale training rugby

Mentale training rugby is onmisbaar voor wedstrijdrugby’ers. Bij rugby denkt het grote publiek vooral aan ruige mannen en veel fysieke kracht. Een sport met veel ‘paardenkracht’ en minder ‘mentale kracht’. Niet is minder waar. Concentratie bij snelle omschakelingen van aanval naar verdediging en andersom, keuze maken tussen rennen, passen of trappen, allemaal onder dreiging van instormende tegenstanders maakt rugby een mentale sport bij uitstek. 

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training rugby in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Mentale training rugby: een team- en denksport

Naast individuele prestaties moeten de 15 spelers (of 7 bij de sevens) bij rugby als één team presteren. Psychologische interventies op teamniveau zijn belangrijk. In het bijzonder omdat tijdens de wedstrijd coaching vanaf de kant niet is toegestaan, is de onderlinge communicatie belangrijk. Een NL sportpsycholoog zet daarom in op het ontwikkelen van een visie op teampresteren en het formuleren van waarden als basis voor teammotivatie. Een voorbeeld van NL sportpsycholoog mentale training rugby.

Elke toprugbyspeler zal het belang van mentale training beamen, zoals Duarte van Gijzelen (foto) die deelnam aan Mindset2020.

Rugby is een denksport! [1]

[1] Quote: drs. Jan Sleijfer (NL sportpsycholoog), hij begeleidde het Nederlands team dames sevens bij het WK in Dubai. Op uitnodiging bekeek hij de mentale wedstrijdvoorbereiding van het herenteam tijdens Nederland – Moldavië. Hoewel al weer wat jaren geleden, is zijn artikel nog steeds interessant om te lezen.  Lees het hele artikel: Rugby is een denksport!

Contact NL sportpsycholoog rugby

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je rugbyprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en de Nederlandse Rugbybond (NRB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training rugby

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.