Actie in de taxi #101

Door Wendy, geplaatst op 11-04-2023
Actie in de taxi #101

Om me heen hoor ik heel de dag door mensen die bepaalde intenties uitspreken; ‘Volgende week start ik weer met drie keer per week sporten.’ of ‘Vanaf volgende maand ga ik weer letten op mijn financiën’. Op zich is er niets mis met intenties, maar het jammere is; het daadwerkelijk in actie komen blijft vaak achterwege. Hoe kom je nu tot actie in de taxi?

Door: NL sportpsycholoog Wendy Post

Waarom kom je niet tot actie?

Een eerste stap is alles wat je nodig hebt. Maar vaak is dat het punt; op een één of andere manier krijg je die eerste stap niet voor elkaar. Iets houd je tegen. Wat is het en wat moet je er mee? Dat gevoel dat je ergens echt geen zin in hebt, kent iedereen wel. Even geen zin hebben is ook heel menselijk. Maar het gaat om de vraag die hierachter zit, waarom kom je niet in actie? Vaak zit het hem in één van de volgende redenen:

  1. Je wilt jezelf niet vastleggen. Een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden en keuzes kan ervoor zorgen dat je niet uit de startblokken komt. ‘Perfectionisme’ kan hier ook een rol in spelen. Stel je voor dat je de verkeerde keuze zou maken? Wat als het toch niet helemaal bij me past? ‘Stel dat’ en ‘wat als’ vragen kunnen daarom best gevaarlijk zijn. Ze zorgen ervoor dat jij steeds verder van de actiestand gedreven wordt.
  1. Je weet niet waar je moet beginnen. Als een taak te groot is om te overzien, dan kun je bevriezen. Hetzelfde geldt als er veel verschillende dingen van je gevraagd worden. Je weet niet waar te starten om je taak gedaan te krijgen.
  1. Je voelt je moe. Je lichaam een geest zijn niet onuitputtelijk. Soms zijn je batterijen leeg en lukt het je echt niet meer om iets uit te voeren. Wil je toch echt iets doen of je vindt van jezelf dat dat moet, dan wordt het een lastige strijd tussen jezelf, je lichaam, je slaap en concentratie.

Herken jij bij jezelf wat erachter zit dat jij niet tot actie komt?


 

***  ACTIE!  Opleiding & licentie mental trainer-coach ***

  START zaterdag 20 mei, 27 mei en 10 juni 2023 – DOORN

Werk met de trainingsprincipes van de Drie Batterijen® methode

BEKIJK VIDEO [HIER] VAN OUD-DEELNEMERS

Opleiding Mentale Trainer Coach NL sportpsycholoog Mindboxing

Klik HIER voor meer info over de opleiding!


Oplaadtips NL sportpsycholoog

Om toch in actie te komen, kunnen verschillende dingen je helpen:

  1. Om keuzestress te verminderen kan het je helpen om je keuzes te beperken. Streep overige keuzes weg totdat je uiteindelijk maar twee keuzes hebt. Voor die laatste keuze mag je uitgebreid de tijd nemen.
  2. Deel grotere taken op in kleine stukjes. Het steeds volbrengen van een aantal kleine taakjes, zorgt er uiteindelijk voor dat je je realiseert dat je steeds meer richting het eindresultaat werkt. Wanneer je eenmaal in de postieve vibe van kleine taakjes opvolgen zit en succeservaring opdoet, wordt het ook steeds gemakkelijker om dit vol te blijven houden.
  3. Luister naar je lichaam en geef slaap prioriteit. We hebben inmiddels zoveel prikkels om ons heen, die zorgen dat we soms handelen naar een onuitputtelijke lichaam en geest. Zo werkt het nu eenmaal niet, dus zorg er ook voor dat je ook echt de tijd neemt om lichaam en geest rust te gunnen.

Heb je het gevoel dat je niet tot actie in de taxi komt? Neem dan gerust contact op met een NL sportpsycholoog die jou hierbij kan helpen! Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams. In heel Nederland en wereldwijd ONLINE.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Aanrader: Bestel het hardcover boek Mindboxing – Het gevecht tussen je oren. Ook verkrijgbaar als Engelstalige e-book, waarmee je zelf 100 dagen aan de slag kunt met 76 oplaadtips en 24 filmpjes met denk-, voel- en doe-oefeningen.

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.