Score voor deze test Je batterij Lichaamskracht is niet opgeladen!

Op dit moment put je uit de reservevoorraad van je batterij Lichaamskracht. Geen paniek!

Moe maar voldaan naar huis na een lange werk/schooldag of zware training/wedstrijd, is goed voor de levensduur van je batterij Lichaamskracht. Het maakt je sterker, mits je nu voldoende hersteltijd reserveert en de andere twee batterijen de kracht hebben om het energietekort op te vangen.

Wanneer je echter zonder aanwijsbare reden of al geruime tijd vermoeid bent en/of fysieke klachten hebt, ben je roofbouw op je lichaam aan het plegen. Beschouw dit als een alarmsignaal.

 

TWEE OPLAADTIPS Lichaamskracht

  • Neem tijd voor ontspanning. Denk aan wandelen (strand, bos), in de tuin werken, een boek lezen, naar de film gaan, massage, tai chi, etc. Fysieke rust zorgt voor herstel en laadt de batterij Lichaamskracht op. Topsporters maken vaak de fout om steeds meer te trainen, met als gevolg blessures en overtraindheid. Werknemers die maar door blijven gaan lopen kans op een burn-out. Rust is herstel en maakt je sterker!
  • Ademhaling. Hoeveel keer haal jij in rust adem? Tel het aantal ademhalingen in één minuut. Kom je boven de 10x uit? Verlaag het aantal naar 6-7x per minuut. Je verlaagt hiermee het stressniveau en laadt de batterij Lichaamskracht op.

Neem contact op! De NLsportpsycholoog® bij jou in de buurt helpt je graag verder… boost your batteries!

 

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.