Score voor deze test Je batterij Gevoelskracht is niet opgeladen!

Op dit moment put je uit de reservevoorraad van je batterij Gevoelskracht. Geen paniek!

Tegenslagen horen bij het leven. Negatieve emoties als boosheid, verdriet en angst kosten je batterij Gevoelskracht veel energie, maar verdwijnen gewoonlijk vanzelf. Het leert je extra te genieten van de mooie momenten. Pas wanneer de somberheid, angst of boosheid langdurig aanhoudt, pleeg je roofbouw op je emotionele systeem. Beschouw dit als een alarmsignaal.

TWEE OPLAADTIPS Gevoelskracht

  •  Acceptatie. De belangrijkste oplaadtip is om je niet te laten meeslepen door je emoties. Hoe? Accepteer het gevoel. Onderzoek op een niet-oordelende manier het probleem, bekijk het met een zekere afstand. Je loopt er dus niet voor weg, maar voorkomt het verslinden van je energie. Je maakt je er gewoonweg minder druk om. Accepteer de situatie zoals hij nu is en maak er het beste van. Vervelende dingen horen bij het leven. Trouwens ook een stuk beter voor je hart- en bloedvaten (batterij Lichaamskracht).
  • Neem afstand. Een topsporter die 20 uur per week traint (en studeert) of een persoon die 50 uur per week werkt kan in een sleur terecht komen. Juist dan is het goed om 2 uurtjes per week iets anders te doen! Maak tijd vrij voor creativiteit: een cursus Spaans, ga schilderen, maak muziek, help ouderen, etc. Je zult merken dat de ingebouwde afstand je batterij Gevoelskracht weer oplaadt. Je krijgt het plezier en de passie terug voor je werk of topsport.

Neem contact op! De NLsportpsycholoog® bij jou in de buurt helpt je graag verder… boost your batteries!

 

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.