Mentale training vechtsport

Mentale training is onmisbaar voor vechtsporters. Iedereen die martial arts of een krijgskunst beoefent weet hoe belangrijk de mindset is in het gevecht. Topvechters uit de UFC en het MMA zullen beamen dat spierkracht alléén niet genoeg is om een titel te winnen of te verdedigen. Het om kunnen gaan met wedstrijdspanning, overwinnen van angst voor blessures en 'klappen ontvangen', gefocused blijven en zelfvertrouwen behouden na een verloren wedstrijd, zijn voorbeelden van mental toughness. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma's.

Dana White (UFC president):

"Conor McGregor is a very unique individual. He eats pressure for breakfast. He eats pressure like nobody I've ever seen in my life. He rolled out there tonight smiling.  He was in there doing this thing, warming up. He's like, 'Eh I'm in the gym and it's just another day."

 

Wil jij mentaal sterker worden en optimaal presteren in je volgende gevecht? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.