Mentale training korfbal

Mentale training korfbal is onmisbaar voor wedstrijdkorfballers. Draaien, keren, sprong-duels onder de korf en razendsnel omschakelen (in je hoofd) van aanval naar verdediging en vice versa. Het verschil tussen raak gooien of missen van een vrije worp is vaak een paar millimeter en vooral ‘psychologisch’. Veel acties gaan gepaard met negatieve emoties en gedachten. Elke topkorfballer zal beamen dat het niet altijd vanzelf gaat om hier goed mee om te gaan.

Toch ontbreekt serieuze mental coaching of mentale training korfbal in veel trainingsprogramma’s. Ga daarom zelf aan de slag met NLsportpsycholoog! Onze Drie Batterijen® aanpak is eenvoudig en bewezen effectief. Vind de beste mentale trainer bij jou in de buurt en ontvang extra ondersteuning op je telefoon:

  • App: via je smartphone 100 dagen 24/7 direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips;
  • MijnNL Sportpsycholoog: online contact met mentale trainer via je eigen profielpagina;
  • Meetinstrument: aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting;
  • E-learning: zelfstudie met module Doelen Stellen;
  • Online kennisbank: toegang tot filmpjes, artikelen en ‘oplaadtips’ mentale training.

Keep calm and play korfbal!

Mentale training korfbal: snel spel en gedachten

Mentale training korfbal richt zich vooral op het individu. Omdat korfbal een snel spel is, is het belangrijkste in het ‘hier en nu’ te blijven. Daarmee wordt voorkomen dat druk ontstaat door te denken aan het resultaat van de wedstrijd (toekomst) of het recente wedstrijdmoment waarin minder goed werd gepresteerd. Door de sportpsychologen bij NL sportpsycholoog wordt daarvoor een mix van interventietechnieken ingezet.

Bij het wisselen van vak moet de aandacht worden vastgezet en dat kan bijvoorbeeld door de tegenstander of de bal te volgen. Bij het doorlaten van een doelpunt mogen negatieve gedachten geen invloed uitoefenen op het sportgedrag. Dat kan met klassieke gedachtentraining of met mindfulness.

Contact NL sportpsycholoog korfbal

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je korfbalprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

Liever nog even wachten? Ook goed! Kijk vrijblijvend, gratis en anoniem hoe je er voor staat. Meten is weten met onze Drie Batterijen® Test. Of lees hoe je het beste uit jezelf kunt halen in het boek Mindboxing van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer. Verkrijgbaar als Nederlandstalig hardcover boek en als Engelstalig eBook.

NL sportpsycholoog® en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Mentale training korfbal

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.