Karateka Elisa Lie Kam Ping

Door Jan, geplaatst op 10-11-2023

In de zomer kampte ik erg met prestatiedruk voor wedstrijden, waardoor ik vaak verstijfde op de mat. Ook legde ik mezelf buiten karate veel overbodige druk op en zat ik mentaal niet lekker in mijn vel. Voor deze problemen was ik naar NL sportpsycholoog gegaan en ontmoette ik daar Jan Sleijfer. Samen met Jan ging ik een 100 dagen traject in, waarin ik elke week een sessie met hem had.

Hier leerde ik hoe ik mijn drie batterijen moest opladen om zo de beste prestaties te leveren onder de prettigste omstandigheden voor mezelf. De drie batterijen zijn denkkracht, gevoelskracht en lichaamskracht. Door zelf aan te kunnen voelen welke batterij weinig energie heeft en te weten hoe ik deze het beste kan opladen, begon ik mezelf weer in balans te krijgen.

Aan het eind van het traject kreeg ik dit poppetje van Jan als geluksbrenger. Het merkwaardige poppetje heeft missende pupillen met een bijzondere gedachtegang erachter. De bedoeling is dat je een doel aan het poppetje koppelt en één pupil inkleurt. Wanneer je dit doel hebt bereikt, mag je de andere pupil inkleuren en is het poppetje compleet. Daarnaast is het beeldje hol van binnen en staat het op een klein verhoogd laagje. Hierdoor kan het poppetje balanceren en valt het niet om als je het een tik geeft. Dit staat symbolisch voor het traject dat je doorloopt om je doel te bereiken.

Voor mij was het doel om met minder opgelegde druk te vechten en te leven. Voor elke wedstrijd hield ik dit beeldje altijd even vast en affirmeerde ik bepaalde mantra’s in mijn hoofd die mij tot rust brachten.

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.