Mentale training hockey

Mentale training is onmisbaar voor hockeyers. Bal en stick, voetenwerk, kracht horen er allemaal bij, maar jezelf motiveren en het maximale uit jezelf halen is vooral 'psychologisch'. Elke tophockeyer zal dit beamen. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma's.

Marc Lammers:

"Bij Den Bosch hadden ze gebrek aan zelfvertrouwen. En flow. Flow komt met plezier. Dat hoeft geen feest te betekenen. We gingen naar de Ardennen en werkten daar keihard, maar toch was het leuk. Ze moesten in het hier en nu leven. Niet denken aan winnen of verliezen, maar focussen op de taak. Denken is niks voor flow, je moet doen. Maar het belangrijkste is waarschijnlijk dat je sterke punten sterker maakt".

 

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je hockeyprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport.