Mindboxing is vrijheid, gezondheid en presteren #74

Door Jan, geplaatst op 22-02-2022
Mindboxing is vrijheid, gezondheid en presteren #74

Geen mondkapjes meer op en zonder QR-code op stap. Heerlijk om weer vrij en gezond te kunnen leven. Maar is dat werkelijk zo? Haal jij nu ook écht alles uit het leven? Of verval je weer in oude patronen? Drs. Jan Sleijfer noemt dit in zijn nieuwe boek Mindboxing de doodlopende weg en geeft 76 oplaadtips om je ´drie batterijen´ op te laden. Ennuh… deze aanpak zou ook wel eens het succes van Noorwegen op de winterspelen in Peking kunnen verklaren. Een land met maar vijf miljoen inwoners, dat van iedereen de meeste gouden medailles won. 

Mindboxing handboek voor de westerse mens

Geen symptoombestrijding, maar aan de slag met de integrale Drie Batterijen® methode: Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht. Deze batterijen staan symbool voor fysieke, sociaal- emotionele en mentale hulpbronnen om jou in balans te houden. In de sport betekent dit niet alleen fysiek afzien en resultaatdoelen najagen, maar van jongsaf aan vooral plezier beleven en regelmatig mentaal afstand nemen van je sport. Dit is precies wat de Noren al jaren doen en daar nu de vruchten van plukken.

Mindboxing bevat 76 oplaadtips, aangeduid als ‘jabs’, talloze praktijkvoorbeelden, testen, praktische oefeningen en 24 exclusieve instructiefilmpjes op de website. Inclusief de medewerking van vele experts en wetenschappers, waaronder dr. Yannick Balk (UvA / NL sportpsycholoog), drs. ing. Cees Kamp (water onderzoeker) en Erik Schut (orthomoleculair kPNI therapeut).

Je grootste tegenstander ben jezelf bij Mindboxing

Mindboxing is een levensbenadering en geen wondermiddel. Je zult het gevecht met jezelf moeten aangaan. Veel mensen leven op de automatische piloot en zoeken een uitvlucht in bijvoorbeeld drank, drugs of medicatie om hun hoofd op korte termijn boven water te houden. Hoe ga jij om met prestatiedruk, stress, mentale vermoeidheid, eenzaamheid, slaapproblemen en talloze andere chronische gezondheidsklachten?

Klagen heeft daarbij weinig zin, de confrontatie aangaan wel. Leer je grootste tegenstander te verslaan: jezelf! Daarom rekent een mindboxer af met beperkende gedachten en neemt verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen vrijheid en geluk. In de (top)sport, op het werk en privé.

Mindboxing: “Verander piekeren in pieken, sleur in passie en vermoeidheid in vitaliteit”

Trainers, coaches, fysio´s en pt´ers

Mindboxing slaat een brug tussen de westerse en oosterse kijk op gezondheidszorg, leefstijl, duurzaam presteren en leiderschap. Naast het boek inspireren hopelijk ook de filmpjes veel trainers, coaches, fysio´s, pt´ers en andere experts, dat  het bij hun klanten in het nastreven van hun doelen niet alleen om het fysieke aspect draait. Vooral met de juiste taal & tools voor iedereen.

Bijvoorbeeld autocoureur Rinus ´VeeKay´ van Kalmthout, succesvol in het Amerikaanse IndyCar Series, bedankt Sleijfer in het boek voor zijn mentale hulp. ‘De drie batterijen zijn zo goed opgeladen dat ik klaar ben voor de volgende stap in mijn carrière’, schreef hij hem voor zijn verhuizing naar de Verenigde Staten.

Oplaadtip NL sportpsycholoog

Kijk jezelf eens aan in de spiegel en word de beste versie van jezelf of help anderen hierbij. Samengevat, verander piekeren in pieken, sleur in passie en vermoeidheid in vitaliteit. Investeer in het boek ´Het gevecht tussen je oren´, volg een masterclass of neem als professional deel aan de driedaagse opleiding. Zoek geen excuses. Dit is namelijk het werk van jouw ´mindguards´. Boost your batteries met een NLsportpsycholoog bij jou in de buurt!

 

BOEKINFO

Mindboxing boek Jan Sleijfer

Titel: Het gevecht tussen je oren – Mindboxing®
Auteur: drs. Jan Sleijfer
Uitgever: KEIKO Publishing
Omvang: 256 pagina’s hardcover
Prijs: €29,95
ISBN: 978-90-9035322-7
Te verkrijgen: via www.mindboxing.nl

Binnen 24u contact in heel NL!

Download de drie batterijen app

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode® app op jouw mobiele telefoon.