Mentale training meten

Klaar voor een topprestatie? Test hieronder je Drie Batterijen!

 

Nieuwsgierig of je voldoende energie hebt om te presteren? Het invullen van onderstaande testen kan waardevol zijn. Je privacy is daarbij gewaarborgd.

Het is belangrijk om te beseffen dat iedere poging om gedrag, gevoel en persoonlijkheid te meten, beperkingen heeft! Het is dan ook verstandig om bij jouw testuitslag voldoende ruimte over te laten voor individuele nuances.

Neem hiervoor contact op met een NL sportpsycholoog® in jouw buurt. Hij of zij houdt altijd rekening met unieke persoonlijke omstandigheden en gebruikt jouw testresultaten puur ter ondersteuning, binnen de totaalaanpak Drie Batterijen® methode en gericht op prestatieverbetering.

Toelichting en instructie bij het invullen

 

  1. Lees de hele vraag zorgvuldig door, voordat je begint met antwoorden.
  2. Klik op het antwoord dat het best bij je past. Er zijn 5 antwoordmogelijkheden: helemaal mee oneens - mee oneens - neutraal - eens - helemaal eens
  3. De test is geen examen en er bestaan geen goede of foute antwoorden.
  4. Je antwoorden dienen – zover als dat mogelijk is – te weerspiegelen hoe je écht denkt / voelt / doet, niet hoe je graag zou willen of moeten zijn.
  5. Aan het einde van de test krijg je de uitslag in hoeverre jouw batterij(-en) is opgeladen: laag - matig - voldoende - ruim voldoende - uitstekend

Waarschuwing: De Drie-Batterijen® tests zijn bedoeld om de denkkracht, gevoelskracht en lichaamskracht te versterken en te onderhouden. De testuitslag kan en mag niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door bijv. een (sport)arts, (sport-)psycholoog of psychiater. NL sportpsycholoog® wil benadrukken dat je bij twijfel over (mentale) gezondheid, behandeling of medicatie altijd contact zou moeten opnemen met je huisarts. NL sportpsycholoog® stelt zich niet aansprakelijk voor onjuist gebruik van onderstaande tests.

Batterij lichaamskracht

10 vragen - 3 minuten

Presteren vraagt om lichamelijke kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Zit jij lichamelijk lekker in je vel, zonder al te veel fysieke spanning en pijntjes?

Maak de test

Batterij gevoelskracht

10 vragen - 3 minuten

Presteren vraagt om passie, plezier, betrokkenheid, motivatie en een positieve sfeer. Zit jij sociaal emotioneel lekker in je vel, zonder al te veel angsten en frustraties?

Maak de test

Batterij denkkracht

10 vragen - 3 minuten

Presteren vraagt om zelfvertrouwen, positieve zelfspraak, mindfulness, concentratie en aandacht. Zit jij cognitief lekker in je vel, zonder al te veel gepieker en twijfels?

Maak de test