NL sportpsycholoog Tanne van Nispen – Zuid Holland

Mijn naam is Tanne van Nispen, prestatie- en sportpsycholoog. In 2009 heb ik mijn bachelor in de arbeids- en organisatiepsychologie gehaald aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Aansluitend heb ik de mastertrack sport- en prestatiepsychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee heb ik mijn basisaantekening in de sport- en prestatiepsychologie van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) behaald.

Sportpsycholoog Tanne

Sinds 2014 ben ik verbonden aan NLsportpsycholoog. Binnen NLsportpsycholoog ben ik verantwoordelijk voor het onderdeel Keiko-kidz. Dit is een uniek talentontwikkelingsprogramma voor (school-)kinderen van 10-12 jaar (www.keikokidz.nl), maar is ook geschikt voor brugklassers en pubers. Door mijn werkzaamheden in het verleden heb ik veel ervaring met het werken met jongeren. Zowel in de sport als daarbuiten. Daarnaast ben ik in de jeugdhulpverlening werkzaam geweest als ambulant hulpverlener en jobcoach. Met name heb ik hier gewerkt met jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Talentontwikkeling

Naast mijn werk als sport- en prestatiepsycholoog heb ik ook als studiecoach gewerkt. In deze functie help je jongeren met het plannen en organiseren van hun huiswerk. De basis hierbij is intrinsieke motivatie. Verder help je ze met het creëren van succeservaringen. Hierdoor ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen. Met als gevolg dat ze uiteindelijk meer plezier krijgen in datgene wat ze doen.

Mentale training in de sport

Naast individuele begeleiding en groepstrainingen geef ik regelmatig workshops voor sportverenigingen. Zo heb ik onder andere gewerkt met tennissers, boksers, honkballers, hardlopers, turners, golfers, enz. Doordat ik zelf veel verschillende sporten beoefen en heb beoefend, heb ik veel praktijkervaring met de mentale aspecten die bij deze sporten komen kijken. Bijvoorbeeld tennis, golf, hardlopen, voetbal, basketbal, honkbal, snowboarden en boksen.

Overigens betekent dit niet dat mentale training en begeleiding alleen geschikt is voor sporters. Ook op het gebied van dans, muziek en in het bedrijfsleven is het belangrijk om mentale veerkracht te hebben. Evenzo gelden voor deze vakgebieden dezelfde basisprincipes als in de sport als het gaat om het leveren van prestaties.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Tanne (Zuid Holland – Zoetermeer)?

Bel gratis 0800-MINDSET. Maar je kunt ook direct contact opnemen via het contactformulier. Laat ons vooral weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Vervolgens word je binnen 24 uur terug gemaild of gebeld. De werkzaamheden van Tanne worden tijdelijk overgenomen door zijn collega NL sportpsycholoog Wendy Post in Leiden.

Tanne van Nispen
Tanne van Nispen
Tanne van Nispen
Tanne van Nispen
NL sportpsycholoog Tanne van Nispen – Zuid Holland

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.