Boost your batteries... op het werk!

De drie hulpbronnen voor energieke medewerkers en duurzaam presteren op de werkvloer!

Mentale veerkracht op de werkvloer

Mentaal veerkrachtige medewerkers zijn ‘Fit for the Job & Fit for life!’. De oplaadexperts van NL sportpsycholoog vertalen mentale succesfactoren uit de topsport naar de werkvloer. Onze workshops en trainingen brengen mensen in beweging. In begrijpelijke taal. En bovendien meetbaar effectief. Doe nu eerst de gratis test of bestel het boek Het gevecht tussen je oren – Mindboxing, van oprichter NL sportsycholoog drs. Jan Sleijfer.

Mindboxing boek en eBook Jan Sleijfer

Energieke medewerkers in jouw organisatie

Als eerste ´Fit for Life´. Medewerkers leren beter omgaan met stress, door hun ´verslinders´en ´opladers´in kaart te brengen. Daardoor wordt de kans op psychosociale klachten, stress of burn-out verkleind. Geen saaie powerpointpresentatie, maar dynamische werkvormen en 100 dagen zelfstandig aan de slag.

Te tweede ´Fit for the Job´. Werknemers behouden motivatie, betrokkenheid, plezier en zelfvertrouwen in situaties waarin toegenomen werkdruk wordt ervaren. Dit betekent voor de organisatie naast minder ziekteverzuim ook een grotere slagingskans van verandertrajecten. Met andere woorden een duurzamere inzet van fit personeel.

Medewerker justitie: “Het oplaadspel met collega´s was leuk en leerzaam. De app gebruik ik nog steeds”.

Meetbaar effect

Aan de slag met onze innovatieve tools: het Drie Batterijen® Oplaadspel en de App. Medewerkers installeren de app vrijwillig op hun smartphone. Daarmee hebben zij 100 dagen lang direct zicht op hun eigen energieniveau. Meten is weten! Bovendien ontvangen zij dagelijks oplaadtips.

  • Interactieve training: bewustwording en tools Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht;
  • Test wtenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief (voor- en nameting);
  • Boeiende experts op gebied van prestatiepsychologie, stress-wetenschappen, bewegen en voeding;
  • Praktische tips en vaardigheden: incl. ondersteuning via mail en Drie Batterijen app;
  • Borging: 100 dagen ZELF aan de slag met de Drie Batterijen app;
  • Terugkombijeenkomst en effectmeting.

Ook is het mogelijk om via maatwerk kennis te maken met ‘mentale veerkracht’. Bijvoorbeeld tijdens een training, eenmalig teamuitje of losse workshop.

“NL sportpsycholoog… dé oplaadexpert in heel Nederland”

Bel gratis 0800-MINDSET of vraag via de mail nu vrijblijvend een offerte aan.

Onze training is door zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid Zakelijk opgenomen binnen ‘GeZZond Werken’.

Verbeter je prestaties met onze drie-batterijen® aanpak

App

App

Via je smartphone 100 dagen direct zicht op eigen prestaties en ontvang oplaadtips.

Contact

Contact

Online contact met jouw mentale trainer via je eigen profielpagina.

Meting

Meting

Aantoonbaar resultaat met online voor- en nameting.

E-learning

E-learning

Zelfstudie met de module doelen stellen.

2x business case: onderwijs en justitie

CASE 1: ONDERWIJS

Werken in het onderwijs is enerzijds dynamisch. Anderzijds is hoge werkdruk een veelgehoorde klacht. Omdat er op veel verschillende capaciteiten een beroep wordt gedaan.  Als voorbeeld hiervan SOPOH, een onderwijsorganisatie met ruim 20 basisscholen in het westen van Nederland. Als eerste boden zij in 2016 jaarlijks haar medewerkers de gelegenheid om deel te nemen aan de training Mentale Veerkracht.

 

casemanager Arbo/P&O adviseur

Henske Mols,  destijds casemanager Arbo/P&O adviseur van SOPOH: ‘Om te voorkomen dat medewerkers een te hoge werkdruk gaan ervaren, hebben we Jan Sleijfer gevraagd om een workshop mentale veerkracht te organiseren. Het doel van de training is dat medewerkers makkelijker kunnen omgaan met de diversiteit en intensiteit dat het beroep van leerkracht met zich meebrengt. Zij kunnen na de training beter relativeren en hun eigen koers uitzetten binnen wat gedaan moet worden. Dit draagt uiteindelijk bij aan onze missie ‘voor ieder kind het beste bereiken, met Passie, Plezier en Professionaliteit’.

 

Case 2: JUSTITIE

Een tweede voorbeeld betreft Justitie. Werken binnen de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI) is de afgelopen jaren sterk veranderd. Aan het inrichtingspersoneel worden steeds zwaardere eisen gesteld. Dagelijks hebben medewerkers in het contact met ingeslotenen te maken met fysiek, mentaal en emotioneel belastende factoren.  Sinds 2015 krijgt justitiepersoneel daarom de training Mentale Veerkracht aangeboden.

Onderzoeksresultaat

Onderzoek (2017) onder 277 gevangenisbewaarders, 198 mannen en 79 vrouwen (gemiddelde leeftijd 49,5 jaar) toont aan dat de oplaadtips uit de training Mentale Veerkracht justitiepersoneel daadwerkelijk fysiek en mentaal sterker maken. Niet alleen de medewerker zelf, maar ook de organisatie heeft daar nu nog baat bij.

Conclusie: De training Mentale Veerkracht is geschikt voor alle beroepsgroepen die werkdruk ervaren, zoals leerkrachten en medewerkers in de zorg. Maar vooral ook voor medewerkers die dagelijks te maken hebben met traumatische gebeurtenissen, de zogenaamde hoog-risicoberoepen. Bijvoorbeeld justitiepersoneel, ambulancemedewerkers en brandweerlieden.  

Nieuwsgierig? Op verzoek sturen wij de onderzoeksresultaten naar je toe.

 

“Wij zorgen voor energieke medewerkers in jouw organisatie!”

Bel gratis 0800-MINDSET of vraag via de mail nu vrijblijvend een offerte aan.

Binnen 24u contact in heel NL!

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.