Boost your batteries... op het werk!

Wij zorgen voor energieke medewerkers en duurzaam presteren op de werkvloer!

Mentale veerkracht op de werkvloer

Onze sport- en prestatiepsychologen vertalen als performance consultants mentale succesfactoren uit de topsport naar de werkvloer. Workshops en trainingen met duidelijke taal en vooral bewezen effectief. Bijvoorbeeld bij justitie en in het onderwijs (zie 2x business case onder)! Na afloop hebben werknemers hun mentale gereedschapskist gevuld. Zo komen talenten en eigen mentale veerkracht naar boven. 

Personeel leert in 2,5 dag stress herkennen en er beter mee omgaan. Het resultaat is dat de kans op psychosociale klachten, stress of trauma’s verkleint. Enerzijds betekent dit dat werknemers motivatie, betrokkenheid, plezier en zelfvertrouwen behouden in situaties waarin toegenomen werkdruk wordt ervaren. Anderzijds, voor de organisatie betekent dit naast minder onrust ook een grotere slagingskans van verandertrajecten. Met andere woorden een duurzamere inzet van personeel.

Training mentale veerkracht: ‘Fit for the Job & Fit for life’

Meten is weten. Medewerkers installeren vrijwillig een app op hun smartphone. Daarmee hebben zij 100 dagen lang direct zicht op hun eigen energieniveau. Bovenal ontvangen zij dagelijks oplaadtips.

  • Twee actieve dagen training: bewustwording en tools Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht;
  • Wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief (voor- en nameting);
  • Boeiende experts op gebied van prestatiepsychologie, stress-wetenschappen, bewegen en voeding;
  • Praktische tips en vaardigheden: incl. ondersteuning via mail en app;
  • Borging: 100 dagen ZELF aan de slag met app;
  • Terugkomdagdeel en effectmeting.

Het is ook mogelijk om in verkorte vorm kennis te maken met ‘mentale veerkracht’. Bijvoorbeeld tijdens een eenmalig teamuitje of losse workshop.

Energieke medewerkers in jouw organisatie! 

NL sportpsycholoog is werkzaam in heel Nederland.

Bel gratis 0800-MINDSET of vraag via de mail nu vrijblijvend een offerte aan.

Onze training is door zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid Zakelijk opgenomen binnen ‘GeZZond Werken’.

Binnen 24u contact in heel NL!

2x business case: onderwijs en justitie

CASE 1: ONDERWIJS

 

Werken in het onderwijs is dynamisch. Er wordt op veel verschillende capaciteiten een beroep gedaan. SOPOH, een onderwijsorganisatie met ruim 20 basisscholen in het westen van Nederland biedt sinds 2016 jaarlijks haar medewerkers de gelegenheid om deel te nemen aan de training Mentale Veerkracht.

 

Henske Mols, Casemanager Arbo/P&O adviseur van SOPOH: ‘Om te voorkomen dat medewerkers een te hoge werkdruk (een veel gehoorde klacht in het onderwijs) gaan ervaren, hebben we Jan Sleijfer gevraagd om een workshop mentale veerkracht te organiseren. Het doel van de training is dat medewerkers makkelijker kunnen omgaan met de diversiteit en intensiteit dat het beroep van leerkracht met zich meebrengt. Zij kunnen na de training beter relativeren en hun eigen koers uitzetten binnen wat gedaan moet worden. Dit draagt uiteindelijk bij aan onze missie ‘voor ieder kind het beste bereiken, met Passie, Plezier en Professionaliteit’.

 

Case 2: JUSTITIE

Werken binnen de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI) is de afgelopen jaren sterk veranderd. Aan het inrichtingspersoneel worden steeds zwaardere eisen gesteld. Dagelijks hebben medewerkers in het contact met ingeslotenen te maken met fysiek, mentaal en emotioneel belastende factoren.  Sinds 2015 krijgt justitiepersoneel daarom de training Mentale Veerkracht aangeboden.

Onderzoek (2017) onder 277 gevangenisbewaarders, 198 mannen en 79 vrouwen (gemiddelde leeftijd 49,5 jaar) toont aan dat de oplaadtips uit de training Mentale Veerkracht justitiepersoneel daadwerkelijk fysiek en mentaal sterker maken. Niet alleen de medewerker zelf, maar ook de organisatie heeft daar nu nog baat bij. Conclusie: De training Mentale Veerkracht is geschikt voor alle beroepsgroepen die werkdruk ervaren, zoals leerkrachten en medewerkers in de zorg. Maar vooral ook voor medewerkers die dagelijks te maken hebben met traumatische gebeurtenissen, de zogenaamde hoog-risicoberoepen. Bijvoorbeeld justitiepersoneel, ambulancemedewerkers en brandweerlieden.  

Nieuwsgierig? Op verzoek sturen wij de onderzoeksresultaten naar je toe.

 

Energieke medewerkers in jouw organisatie! 

NL sportpsycholoog is werkzaam in heel Nederland.

Bel gratis 0800-MINDSET of vraag via de mail nu vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.