Mentale training voetbal

Mentale training is onmisbaar voor talentvolle voetballers. Het verschil tussen 'in of uit vorm zijn', 'je kans grijpen bij een invalbeurt' en 'teamgeest' heeft weinig met fysieke gesteldheid te maken maar zijn vooral 'psychologisch'. Elke topvoetballer zal dit beamen. Toch ontbreekt serieuze mentale training in veel trainingsprogramma's.

Arjen Robben:

'Toen ik naar Chelsea kwam, was ik nog erg jong. Het was mijn eerste club in het buitenland. Mourinho ging tactisch en mentaal met me aan de slag'. 'Hij was erg veeleisend, hij stond niet toe dat je onder je niveau presteerde. Hij kon ook echt op het juiste moment de juiste dingen zeggen, waardoor je zelf meer ging nadenken.' 'Voor mij was dat erg goed'. 'Ik heb vooral mentaal van hem geleerd.'

 

Wil jij mentaal sterker worden en daarmee je voetbalprestaties verbeteren? Neem dan contact op met een NL sportpsycholoog®. Onze sportpsychologen verzorgen mentale trainingen voor individuele sporters en ook voor (top-)teams, in heel Nederland.

NL sportpsycholoog® en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) stimuleren plezier en prestaties binnen de breedte- en topsport. Zie ook: Fanzone voetbal.