NL sportpsycholoog Maryline Lapaire – Overijssel

Mijn naam is Maryline Lapaire, ik ben prestatie- en sportpsycholoog en sinds begin 2019 partner van NL sportpsycholoog.

Sportpsycholoog Maryline en podiumkunst

Tijdens mijn middelbare schooltijd volgde ik de Vooropleiding Theaterdans in Enschede, als voorbereiding op een dansacademie. Daarna ging ik – na het eindexamen – naar de dansacademie in Tilburg. Omdat mijn passie ergens anders lag stopte ik in het tweede jaar met mijn danscarrière. Dans wordt gezien als podiumkunst, maar het is ook topsport. Door dit verleden kan ik me makkelijker verplaatsen in de topsporters met wie ik nu werk. Ook als zij een andere sport beoefenen.

Vervolgens startte ik met de studie psychologie. Als eerste ik haalde mijn bachelordiploma klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Gevolgd door mijn masterdiploma sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam (2018). Hiermee vielen de twee werelden (topsport en psychologie) voor mij ideaal samen in een heel interessante, uitdagende combinatie.

Mentale training voetbal FC Twente

Tijdens mijn master liep ik stage bij FC Twente. Destijds deed ik daar onderzoek deed naar de rol van gastouders in het leven van een jeugdvoetballer. Na mijn studie ben ik teruggekeerd naar Enschede. Belangrijke reden om te blijven werken voor de betaald voetbalclub. Ik gaf individuele begeleiding aan spelers en trainers, ontwierp een mentale leerlijn en werkte intensief en multidisciplinair samen met de staf. Uiteindelijk ben ik bij FC Twente ook vertrouwenspersoon geworden. 

Optimaal presteren

Eind 2018 besloot ik voor mezelf te beginnen. Enerzijds verzorg ik mentale training tijdens individuele sessies aan atleten. Anderzijds werk ik graag samen met trainers. Altijd zijn mentale vaardigheden een onmisbaar onderdeel van optimale prestaties. Hoe beter de betrokkenen rondom de atleet hiervan op de hoogte zijn, hoe beter de ontwikkeling en de prestaties van de atleet.

Samengevat. Ik maak in mijn werk gebruik van bewezen effectieve methoden. Daarbij luister ik naar wat jij nodig hebt. Stimuleer jou om het beste uit jezelf te halen. Bovenal help ik je door praktische aanwijzingen te geven.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Maryline (Overijssel – Enschede)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
NL sportpsycholoog Maryline Lapaire – Overijssel

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.