NL sportpsycholoog Maryline Lapaire – Overijssel

Mijn naam is Maryline Lapaire, ik ben sport- en prestatiepsycholoog en sinds begin 2019 partner van NLsportpsycholoog.

Tijdens mijn middelbare schooltijd volgde ik de Vooropleiding Theaterdans in Enschede, als voorbereiding op een dansacademie. Na het eindexamen ging ik naar de dansacademie in Tilburg. In het tweede jaar stopte ik met mijn danscarrière omdat mijn passie ergens anders lag. Dans wordt gezien als podiumkunst, maar het is ook topsport. Door dit verleden kan ik me makkelijker verplaatsen in de topsporters met wie ik nu werk, ook als zij een andere sport beoefenen.

Ik startte vervolgens met de studie psychologie en haalde mijn bachelordiploma klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2018 haalde ik mijn masterdiploma sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee vielen de twee werelden (topsport en psychologie) voor mij ideaal samen in een heel interessante, uitdagende combinatie.

Tijdens mijn master liep ik stage bij FC Twente, waar ik onderzoek deed naar de rol van gastouders in het leven van een jeugdvoetballer. Na mijn studie ben ik teruggekeerd naar Enschede, om te blijven werken voor de voetbalclub. Ik gaf individuele begeleiding aan spelers en trainers, ontwierp een mentale leerlijn en werkte intensief en multidisciplinair samen met de staf. 

Eind 2018 besloot ik voor mezelf te beginnen. Naast het geven van mentale training tijdens individuele sessies aan atleten, werk ik graag samen met trainers. Mentale vaardigheden zijn een onmisbaar onderdeel van optimale prestaties. Hoe beter de betrokkenen rondom de atleet hiervan op de hoogte zijn, hoe beter de ontwikkeling en de prestaties van de atleet.

Ik maak in mijn werk gebruik van bewezen effectieve methoden, luister naar wat jij nodig hebt, stimuleer jou om het beste uit jezelf te halen en help je daarbij door praktische aanwijzingen te geven.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Maryline (Overijssel – Enschede)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
Maryline Lapaire
NL sportpsycholoog Maryline Lapaire – Overijssel

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.