NL sportpsycholoog Lauri Staats – Noord Brabant

Mijn naam is Lauri Staats, ik ben prestatie- en sportpsycholoog, kind- en jeugdpsycholoog en sinds 2019 aangesloten als partner van NL sportpsycholoog. Altijd al stond mijn leven in het teken van (top)sport. Op jonge leeftijd tenniste ik veel en fanatiek, totdat op mijn zestiende een rugafwijking werd ontdekt. M’n leven stond op z’n kop, want sporten was alles wat ik graag deed! Ook de sportopleiding die ik voor ogen had, behoorde niet langer tot de opties.

Sportpsycholoog in de sport en zorg

Ik startte de opleiding psychologie en specialiseerde me in de kind- en jeugdpsychologie. Voor een exchangesemester verhuisde ik naar Zweden, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met sportpsychologie. Dat is waar voor mij de puzzelstukjes op z’n plek vielen. Sport en zorg – mijn twee passies – combineren, dat is wat ik wilde!

Inmiddels ben ik sinds de zomer van 2018 parttime aan het werk als orthopedagoog binnen een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik mijn eigen onderneming gestart in de sportpsychologie en houd ik mij bezig met individuele begeleiding van (jonge) sporters en het verzorgen van workshops met uiteenlopende onderwerpen, zoals presteren onder druk, focus bij duursporters en het creëren van een pedagogisch verantwoord klimaat door trainers en ouders. Verder ben ik wekelijks te vinden op het AZC in Oisterwijk. Als facilitator voor TeamUp Warchild verzorg ik samen met andere vrijwilligers sport- en spellessen aan vluchtelingenkinderen.

Revalidatie en mentale training

Inmiddels ben ik zelf – na veel rust, geduld en revalidatie – ook weer regelmatig te vinden op de tennisbaan. Voor mij (en voor veel andere mensen ook, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek) werkt sport stressverlagend en motiverend. Voor de vluchtelingenkinderen met wie ik werk, werken de sportactiviteiten stabiliserend, ontplooiend en dienen ze als uitlaatklep. Zo dient sport voor ieder een ander doel, en dat vind ik mooi!

Sport kan je veel opleveren. Andersom kan het mentaal juist ook veel van je vragen. Omgaan met druk, het behouden van focus, beoefenen van de juiste mindset, doelgericht werken en blessures. Allemaal thema’s waar (top)sporters en hun coaches mee te maken krijgen en waar ik mij als sportpsycholoog graag mee bezig houd. Samen zoeken naar wat prestaties kan optimaliseren, dat is waar mijn kracht ligt.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Lauri (Noord Brabant – Tilburg)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Lauri Staats
Lauri Staats
Lauri Staats
Lauri Staats
NL sportpsycholoog Lauri Staats – Noord Brabant

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.