NL sportpsycholoog Johannes Van Damme – Gelderland

Sportpsycholoog Johannes van Damme: “Hoe kun je het beste uit jezelf halen en tot optimale (sport)prestaties komen?” Deze vraag staat centraal in mijn werk en hier verdiep ik mij sinds 2008 in. Dit heb ik eerst gedaan vanuit de Academie Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Later heb ik de overstap gemaakt naar de psychologie waarbij ik een bachelor toegepaste psychologie en master in de psychologie heb behaald. Tijdens mijn opleiding – en daarna – heb ik mij verdiept in motivatie- en gedragsveranderingsprocessen, talentontwikkeling en lichaamsgerichte psychologie. Sinds 2020 ben ik partner van NL Sportpsycholoog.

Sportpsycholoog Johannes

Sinds ik mij kan herinneren heb ik een voorliefde voor sport, bewegen, spelletjes en competitie. Hier haalde ik altijd veel plezier uit en dit was voor mij de reden dat ik hier mijn werk van wilde maken. Toen ik begon met het trainen en coachen van sporters, merkte ik dat het psychologische aspect erg belangrijk was om tot goede prestaties te komen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om (sport)psycholoog te worden. Tijdens mijn opleidingen heb ik mij steeds verdiept in de sportpsychologie, onder andere door sportpsychologisch onderzoek te verrichten naar mentale weerbaarheid en veerkracht bij topjudoka’s en in de jeugdopleiding van FC Groningen.

Hiernaast heb ik veel ervaring opgedaan in het trainen en coachen van adolescenten, onder meer door mijn werkzaamheden op de Hanzehogeschool, Universiteit van Groningen en het Lucia Marthas Institute of Performing Arts.

Visie

Mijn visie als psycholoog bestaat uit drie pijlers

  • Cliëntgericht: Dit houdt in dat ik mijn werkwijze aanpas op jouw hulpvraag. Wat heb jij nodig om tot een oplossing te komen? Dit betekent ook dat ik geen vast aantal sessies hanteer, maar samen met jou beoordeel hoeveel sessies nodig zijn.
  • Holistisch: Dit houdt in dat ik kijk naar de invloed van fysieke, sociale, emotionele en cognitieve factoren op jouw situatie en op jouw lichaam. Het is mijn overtuiging dat mentale en fysieke factoren elkaar beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk om dit mee te nemen in de sessies.
  • Wetenschappelijk onderbouwd: In mijn sessies maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methodes die helpen het optimale resultaat te behalen.

Aan de slag met NL SPORTPSYCHOLOOG Johannes (Nijmegen)?

Bel gratis 0800-MINDSET of stel je vraag NU via het contactformulier. Laat ons weten van welke NL sportpsycholoog jij hulp of advies wilt ontvangen. Je wordt binnen 24 uur teruggemaild of gebeld.

Johannes  Van Damme
Johannes  Van Damme
Johannes  Van Damme
Johannes  Van Damme
NL sportpsycholoog Johannes Van Damme – Gelderland

Benieuwd hoe we samen het beste uit jou of je team kunnen halen?

We komen graag met jou in contact om te werken aan talentontwikkeling en topprestaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.